GASTRONOMIK TURIZM RIVOJLANISHIGA TA'SIR ETUVCHI OMILLAR

Авторы

  • Yuldashev Mansurjon Alijanovich Автор

Ключевые слова:

Gastronomik turizm, rivojlanish omillari, mahalliy madaniyat, oshpazlik an'analari, iqtisodiy sharoitlar, infratuzilma, xizmatlar sifati, barqarorlik, davlat siyosati, innovatsiyalar, marketing, ekologiya, turizm industriyasi.

Аннотация

Ushbu maqolada gastronomik turizmning rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinadi. Gastronomik turizm, o'zida sayohat, madaniyat va ovqatlanish tajribalarini birlashtirgan yangi turizm sohasi sifatida nafaqat sayohatchilarning qiziqishini oshirmoqda, balki mahalliy iqtisodiyotni rivojlantirishga katta hissa qo'shmoqda. Maqolada, gastronomik turizmning rivojlanishiga ta'sir qiluvchi asosiy omillar, jumladan, mahalliy madaniyat, iqtisodiy sharoitlar, infratuzilma, xizmatlar sifati, barqarorlik, davlat siyosati va innovatsiyalar kabi faktorlar muhokama qilinadi. Shuningdek, gastronomik turizmning barqaror va samarali rivojlanishi uchun kerakli yondoshuvlar va strategiyalar taklif etiladi.

Опубликован

2025-01-26

Как цитировать

GASTRONOMIK TURIZM RIVOJLANISHIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR. (2025). Ustozlar Uchun, 66(1), 223-227. https://journal-web.uz/index.php/02/article/view/447